IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК разреши придобиването на Санита от Софарма

14:44 | 31.05.06 г.
КЗК разреши придобиването на Санита от Софарма
Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрацията на стопанска дейност, която ще се осъществи чрез придобиване на самостоятелен контрол от страна на “Софарма” АД, София върху “Софарма Трейдинг”АД (със старо име “Санита Трейдинг”АД),София. Постановено е предварително изпълнение на решението, съобщиха от комисията.

КЗК извърши необходимия анализ и установи, че макар в икономическата група на “Софарма”АД да участват дистрибутори на лекарства, хоризонталните припокривания в дейността на двете предприятия могат да се приемат за незначителни. Комисията установи още, че към настоящия момент нито едно от дружествата не притежава господстващо положение на съответния пазар.

Въз основа на това изводът на Комисията за защита на конкуренцията е, че планираната сделка не би довела до установяване или засилване на господстващо положение.

В допълнение КЗК отчита, че придобиването от страна на предприятие със значителен опит и финансови възможности, би могло да допринесе за повишаването на конкурентоспособността на “Санита” АД и в този смисъл да повлияе положително върху пазара.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още