IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Булгартабак подписа договор с консултанта по преструктурирането

Като възнаграждение за свършена работа консултантът ще получи близо 145 хиляди евро, а при успешни сделки – 1,65% от тяхната стойност

11:49 | 31.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Булгартабак подписа договор с консултанта по преструктурирането

Вчера бе подписан договорът за консултант по преструктурирането на Булгартабак холдинг с консорциум, в който влизат адвокатско дружество Събев и съдружници, Еврофинанс АД и Балканска консултантска компания ООД, съобщи Дарик радио.

Консорциумът бе избран след конкурс според няколко критерия, сред които опит в подготовката и осъществяването на приватизационни сделки, в продажби на мажоритарни пакети от акции/дялове на търговски дружества, в преструктуриране на търговски дружества, в областта на сделки с акции на публични компании на регулиран пазар в България, в изготвянето на пазарни и финансови анализи, анализи на правното състояние, оценки и информационни меморандуми, техническо предложение и финансово предложение.

Консултантът по преструктурирането ще трябва да подготви анализите, необходими за осъществяване на сделките за продажба на по-голямата част от дружествата от структурата на холдинга, с изключение на четирите дружества за производство на тютюневи изделия ("София-БТ", "Благоевград-БТ", "Пловдив-БТ" и "Слънце Стара Загора-БТ") и манипулационното дружество "Плевен-БТ" АД.

Като възнаграждение за свършена работа консултантът ще получи близо 145 хиляди евро, а при успешни сделки – 1,65% от тяхната стойност.

Общото събрание на акционерите на Булгартабак е насрочено за 29 юни, когато ще се гласува разпределяне на брутен дивидент от 0,7549 лв. на акция. Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание, е 13 юни.

Неконсолидираната загуба на холдинга за първото тримесечие се понижи до 188 хил. лв. от 1,19 млн. лв. година по-рано.

От началото на днешната борсова сесия до момента по позицията бяха прехвърлени 94 акции, при което цената им се понижи с 1,86% до 29,60 лв. за брой. Офертите са на нива от 28,73 лв. „купува“ и 30,99 лв. „продава“.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още