IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 38% нараства нетната печалба на ОББ за 2005 г.

Печалбата изцяло ще бъде разпределена във фонд “Резервен”

16:50 | 29.05.06 г.
С 38% нараства нетната печалба на ОББ за 2005 г.

Нетната печалба на ОББ за 2005 година е в размер на 91 437 771 лева, което е увеличение спрямо предходната 2004 година с над 38%, съобщиха от финансовата институция.

Проведеното Общо събрание на акционерите на ОББ взе решение нетната печалба за 2005 година и неразпределената печалба от преоценъчен резерв за отписани дълготрайни материални активи в размер на 68 101 лева да бъдат разпределени изцяло за фонд “Резервен”.

Събранието одобри годишния финансов отчет на банката за 2005 година и освободи от отговорност настоящите членовете на Съвета на директорите (СД) за дейността им през 2005 година. Общото събрание поднови изтеклите мандати за управление на 5 от членовете на СД, в т.ч. на всички изпълнителни членове – Стилиян Вътев, Радка Тончева и Христос Кацанис, за още три години.

Общото събрание освободи от отговорност и одобри напускането от състава на СД на Ефстратиос Арапоглу – главен изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на Националната Банка на Гърция. Това става по негова молба, заради изключителната му служебна заетост. С приетите промени в устава на банката, броят на членовете на Съвета на директорите се променя на осем, уточняват от банката.

Общото събрание на акционерите на ОББ АД избира “Делойт Одит” ООД за извършване на проверка и заверка на годишния финансов отчет на банката за 2006 година, в съответствие с приложимите международни стандарти за финансова отчетност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още