IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промени в Управителните съвети на Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк

Левон Хампарцумян, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Булбанк, ще запази поста си в обединената банка

14:36 | 26.05.06 г.
Промени в Управителните съвети на Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк
Надзорните съвети на Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк взеха решения за персонални и структурни промени в Управителните съвети на трите институции. Решението се взима с цел ускоряване и улесняване процеса на интеграция между трите банки, част от УниКредит Груп в България, съобщават от финансовите институции.

Левон Хампарцумян, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Булбанк, ще запази поста си в обединената банка, както беше обявено.

Петер Харолд, в момента председател на Управителните съвети и главен изпълнителен директор на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, в периода на интеграцията става също и заместник-председател на УС и главен оперативен директор на Булбанк. Харолд ще ръководи дирекциите Човешки ресурси, Администрация и логистика, Информационни технологии, Парични и капиталови пазари, Организация и Планиране и контрол на Булбанк. Харолд запазва поста си на председател на УС и главен изпълнителен директор на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк за периода на интегрирането на трите институции. В обединената банка Харолд е номиниран за поста генерален мениджър.

Андреа Казини, в момента заместник-председател на УС и главен оперативен директор на Булбанк, става заместник-председател на Управителния съвет на HVB Bank Biochim и и главен бизнес-директор на двете банки. Под ръководството на г-н Казини преминават дирекциите Корпоративно банкиране, Банкиране на дребно, Международни пазари и Международни компании. В обединената банка г-н Казини ще бъде заместник-генерален мениджър и ще ръководи бизнес-дирекциите на банката.

Всички назначения влизат в сила след вписване в съответните регистри.

Сливането на Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк ще създаде най-голямата банка в България с общи активи над три милиарда евро, с 326 клонове и офиси в цялата страна, които обслужват повече от един милион клиенти.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 26.05.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още