IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 26 май

07:22 | 26.05.06 г.
Преглед на печата за 26 май
Спира точенето на бензин без мито по границата
в. Сега
 
Възможностите за зареждане на гориво от безмитните бензиностанции по границата рязко ще намалеят, ако парламентът одобри новия проектозакон за безмитната търговия, приет вчера от правителството. С него се забранява продажбата на безмитно гориво за автомобили и автобуси на влизане в България, а на тировете се поставя лимит от 500 л. Забраната не важи за напускащите страната превозни средства. Камери ще държат под око колонките 24 часа в денонощието и ще дебнат за нарушения.
 
Нов рунд на битката за захар
в. Стандарт
 
Поредните скандали за разпределяне на захарните квоти очакват производители от бранша. Битката ще бъде за делбата на втория транш на суровина с ниско мито. Тя е 110 000 тона. Заявки се подават от вчера до 31 май. Количеството да се дели спрямо пазарния дял на предприятието, а не пропорционално на заявките, негодуват от най-големия завод в Горна Оряховица. Така ние получаваме много по-малко от нужното за производството, докато други заводи взимат квота без да я ползват, заяви шефът на "Захарни заводи"-Горна Оряховица Георги Узунов.
 
Членството в ЕС - на 40 закона разстояние
в. Сега
 
До края на септември трябва да приемем около 40 законопроекта, които имат отношение към областите, оцветени в червено и жълто в последния доклад на Еврокомисията, заяви пред БНТ шефът на ПГ на НДСВ Анелия Мингова. Тя допълни пред "Сега", че от тези 40 в момента са внесени 29 закона, които са в различна фаза на обсъждане. От тях 14 са нови. 
 
Сред 29-те са промени в Закона за местните избори, Закон за избиране на евродепутати, промени в Закона за мерките срещу изпиране на пари, Гражданско-процесуален кодекс (ГПК), закони за ДДС, за кредитните институции, за допълнителния надзор над финансовите конгломерати, за договорите за финансово обезпечение.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още