IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без данък за стари коли само при върнати талон и номер

Собствениците на пътни превозни средства няма да плащат данък за тях при условие, че до края на предходната година са върнали регистрационния талон и са представили удостоверение за разкомплектоването му, издадено от съответния компетентен орган.

19:05 | 25.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Без данък за стари коли само при върнати талон и номер

Правителството прие предложения за промени в Закона за местните данъци и такси и реши собствениците на стари автомобили да не плащат данък, ако върнат регистрационния талон и табелите с номерата, съобщиха от Министерски съвет.

Собствениците на пътни превозни средства няма да плащат данък за тях при условие, че до края на предходната година са върнали регистрационния талон и са представили удостоверение за разкомплектоването му, издадено от съответния компетентен орган. Това предвиждат приетите от правителството предложения за промени в Закона за местните данъци и такси.

Целта е чрез финансови механизми да се мотивират собствениците на излезли от употреба автомобили да прекратят регистрацията им и да ги предадат в пунктове за разкомплектоване.

С тези изменения в закона ще се реши въпросът с паркираните с години стари автомобили пред жилищните блокове, детските площадки и зелените площи.

Тези промени значително ще ускорят процеса на приемане на старите автомобили в центровете за разкомплектоване. По този начин се създадат реални условия за контрол по предаването на превозните средства в тези центрове, смятат от Министерски съвет.

Прогнозите на Министерство на финансите сочат, че с влизането в сила на промените в Закона за местните данъци и такси по бюджетите на общините през 2007 г. допълнително ще постъпят около 3,7 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още