IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евроинс АД ще увеличава капитала си до 7,5 млн. лв.

Предложените акции за записване са 1,5 млн. с номинална стойност от 1 лев и емисионна от 3,30 лв.

16:24 | 25.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Евроинс АД ще увеличава капитала си до 7,5 млн. лв.
На 23 май Съветът на директорите на Евроинс АД е взел решение за ново увеличение на капитала на дружеството от 6 млн. лв. до 7,5 млн. лв., съобщи БФБ – София.

Предложените акции за записване са 1,5 млн. с номинална стойност от 1 лев и емисионна от 3,30 лв.

Издадени са 6 млн. права, като съотношението между издадените права и новите акции е 4 към 1. Присвоеният борсов код на издадените права е R1EURIN.

Всяко лице може да запише най-малко една нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 0,25.

Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 500 000 броя акции.

Борсовият член упълномощен да обслужва увеличението на капитала е ИП Евро Финанс АД, а банката, в която ще бъде открита набирателна сметка, е ТБ Райфайзенбанк ЕАД.

Конкретните дати за търговия на правата, записване на акции и за аукциона за неизползваните права ще бъдат посочени допълнително, след публикуване на съобщението за публично предлагане в Държавен вестник и централен ежедневник.

Книжата на Евроинс се търгуват на БФБ – София от 30 януари 2006 година, като през април Общото събрание на акционерите взе решение за увеличение на капитала на дружеството от 5 млн. лв. на 6 млн. лв. за сметка на част от печалбата на дружеството за 2005 г.

Днес по позицията бе отчетено понижение от 1,33% до 3,7 лв. при изтъргуван обем от 1 848 броя.

Свързани компании:

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още