IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

GloBul увеличи над три пъти печалбата си за тримесечието

Операторът не се бои от конкуренцията, отчита по-силно проникване на мобилните услуги сред потребителите

15:17 | 24.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
GloBul увеличи над три пъти печалбата си за тримесечието
Над три пъти до 14,5 млн. лв. се увеличи нетната печалба на GloBul за първото тримесечие на 2006 г., показват данни от компанията. Печалбата на мобилния оператор същия период на 2005 възлиза на 4,3 млн. лв.
 
Приходите на компанията се увеличават с 37%, като достигат 144,5 млн. лв. Печалбата преди данъци, лихви, отчисления и амортизации отбелязват 61,4% годишен ръст до 53,7 млн. лв.
 
През първото тримесечие на 2006 г. приносът на българската компания към консолидираните приходи на групата Cosmote се изчислява на 15%. Българската компания отговаря и за 14% от печалбата преди данъци, лихви, отчисления и амортизации и за 10% от нетната печалба на групата.
 
Към края на март 2006 г. GloBul има над 2,5 милиона потребители, а услугите й са достъпни за 99,6% от населението на България и на 97% от територията на страната.
 
Според GloBul стартът на третия мобилен оператор е увеличил конкуренцията в България, като в същото време на пазара има нова динамика, която се отличава с по-силно проникване на мобилните услуги сред потребителите като цяло.
 
Тоест мобилният оператор не се опасява, че ще загуби позициите си, дори се хвали с 25,7% ръст на средното месечно потребление на клиентите си до 68 минути на потребител. Това покачване от GloBul обясняват с по-ниски тарифи, тъй като средният месечен приход от потребител продължава да се движи около миналогодишното си ниво и достигна 21,74 лева на месец.
 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още