IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на Пампорово АД ще гласува печалбата да се разпредели за резерви

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание, е 14 юни

17:13 | 22.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
ОСА на Пампорово АД ще гласува печалбата да се разпредели за резерви
Пампорово АД свиква Общо събрание на акционерите на 30 юни в Смолян, на което ще се гласува печалбата от текущата година в размер на 57 хил. лв., заедно с неразпределената печалба от предходната година в размер на 17 хил. лв., да бъдат заделени във фонд "Резервен" на дружеството, според съобщение, публикувано от БФБ – София.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание, е 14 юни.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 17 юли от 12.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

В началото на месеца Пампорово АД обяви печалба преди облагане с данъци за първото тримесечие на тази година от 7,387 млн. лв. спрямо 4,059 млн. лв. за същия период на миналата година.

По-голямата печалба за периода се дължи на продажбата на акции на Стопанска и Инвестиционна Банка, както и на 520 625 права от последното увеличение на капитала на банката. В резултат на сделката Пампорово АД реализира печалба в размер на 3,540 млн. лв., отразени като други финансови приходи.

Днес книжата на дружеството поскъпнаха с 5,58% до ниво от 22,32 лв. за брой.

Свързани компании:

Пампорово АД(4PV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:34 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още