IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК разреши закупуването на “Фабрика за хартия Стамболийски”

Придобиващото дружество е производител на хартиени и пластмасови опаковки от световен мащаб

12:29 | 22.05.06 г.
КЗК разреши закупуването на “Фабрика за хартия Стамболийски”
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрацията на стопанска дейност, която ще се осъществи чрез придобиване на самостоятелен контрол от страна на “Mondi Packaging Paper B.V.”, Холандия върху “Фабрика за хартия Стамболийски”АД, Стамболийски . Комисията постанови предварително изпълнение на решението.
 
Придобиващото дружество е производител на хартиени и пластмасови опаковки от световен мащаб. Очаква се да предостави на “Фабрика за хартия Стамболийски” достъп до своята мрежа за продажби и дистрибуция, с което да му създаде възможност за навлизане на нови пазари.
 
След направения анализ КЗК установи, че придобиваната компания е не само единственият производител на крафтхартия за България, но и най-големият в региона. Независимо, че реализира като износ голяма част от продукцията си, тя притежава господстващо положение на този пазар, уточняват от комисията.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още