IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 22 май

08:05 | 22.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 22 май

Супер Боровец” се продава за 30 млн. евро
в. Стандарт

Проектът "Супер Боровец" се продава срещу 30 млн. евро, съобщиха пред "Стандарт" отлично осведомени източници. Причината е, че засега няма инвеститор, който да прегърне идеята, подкрепяна горещо от Симеон Сакскобургготски.

Няколко души вече били получили оферти да изкупят дяловете от неотдавна създаденото дружество "Рила Самоков 2004". Те обаче отказали. В него най-голям дял - 51 на сто, притежава вдовицата на Емил Кюлев – Весела. Единият от акционерите - "Енергокомплект", е продал на фирмата на Кюлева "Контракт-99" и на "Главболгарстрой" по 3,5 на сто, за да заплати кредита си към българска банка.

Хотел по морето ще се изплаща за 20 години

в. Сега
 
Строителството на хотели в земеделски земи и горски територии ще бъде толкова скъпо, че при тия цени на нощувките вложените средства ще се върнат след около 20 години. Това заяви вчера пред БНР зам.-министърът на регионалното развитие Савин Ковачев пред БНР, коментирайки предложения от министерството Закон за Черноморското крайбрежие.
 
Според него политиците са си дали ясна сметка, че това е непопулярен закон, който в много голяма степен ще отблъсне електората от техните партии, и това е обяснението проектът да не може месеци наред да мине през пленарна зала. Ковачев допуска, че инвестиционният натиск да се строи по Черноморието вероятно ще се запази, но важното било това да се прави с разумни темпове.
 
Шофьорските курсове стават портал за корупция
в. Сега
 
"Новите правила за изпитване на кандидат-шофьорите, които влизат в сила от 1 юни, ще стимулират корупцията в бранша", заяви пред "Сега" шефът на Асоциацията на фирмите за автомотоподготовка Йонко Иванов.
 
От началото на юни групите от кандидат-шофьори ще бъдат намалени от 16 на 8 човека, което означава, че за едно и също време ще се изпитват двойно по-малко хора. Получава се така, че онези, които сега започват шофьорски курс и ще го свършат в началото на юни, ще трябва да се явят на изпит чак през септември. "Колеги в цялата страна се мъчат да уредят дати за изпити и не могат. На практика, вместо да се преборим с корупцията, ние отваряме не врата, а цял портал за нея", коментира Йонко Иванов.
 
Пенсионираха Петров, шефа на хазарта
в. Новинар
 
Комисията по хазарта вече е с нов председател, след като в петък Георги Петров се пенсионира. Новият шеф е Огнемир Митев. Той е работил в комисията, бил е началник на отдел "Разрешения". Георги Петров оглавява хазарта от 2002 г. През февруари 2004 г. беше уволнен от бившия министър на финансите Милен Велчев, който сложи на мястото му състудента си Методий Киров.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още