IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шишеждам вдига заплатите на работниците си у нас с 10%

С това обещание стачните действия в завода приключиха и производството е подновено

15:54 | 20.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Стъкларският комплекс на Шишеджам в Търговище. Снимка: Тракия Глас България
Стъкларският комплекс на Шишеджам в Търговище. Снимка: Тракия Глас България

Tракия Глас България ЕАД, българското дружество на турския стъкларски гигант Шишеджам, ще увеличи финансовия пакет на работещите в компанията със 17%, в това число ръст на основната заплата с 10%. За това са се договорили късно снощи представители на Тракия Глас и КТ Подкрепа, съобщиха от компанията.

От няколко дни работниците на дружеството бяха в ефективна стачка заради ниските си заплати и лошите условия на труд. Протестиращите твърдяха, че получават по 200-300 лв., докато турските работници в Търговище взимали около три пъти повече.

След приключването на преговорите Тракия Глас България ЕАД незабавно е възстановила доставките за външните пазари и ще изпълни поетите ангажименти към големите си клиенти в Европа и по света.

Изграждането на стъкларския комплекс на “Шишеджам” в Търговище започна на 7 юли 2004 г., като в проекта ще бъдат вложени общо 220 млн. долара. Инвестицията предвижда изграждането и експлоатирането на три завода, които ще произвеждат четири групи стъкларска продукция: домакинско, плоско и калено стъкло, както и огледала. Досега продукция са започнали да дават два завода.

По-голямата част от производството е предназначено за чужбина, главно за страни от Югоизточна Европа, Русия и останалата част от Европа. Очакваният годишен оборот само от втория завод в Търговище ще достигне 65 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още