IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 19 май

08:14 | 19.05.06 г.
Преглед на печата за 19 май
Пишат план за спешно уреждане на лихвоточките

в. Сега

Фонд и пет министерства ще умуват за бързо изплащане на компенсации

Нужен е спешен план за обезщетяване на хората, чиито стари жилищно-спестовни влогове бяха преоформени в лихвоточки. Това обяви вчера Йордан Бакалов, председател на парламентарната комисия по жалбите и петициите на гражданите.
Комисията реши, че Националният компенсационен жилищен фонд (НКЖФ) заедно с министерствата на финансите, икономиката, строителството и социалната политика трябва да предложат източници и схема за обезщетяване на спестителите в кратки срокове.


Министри отхвърлят промените на Овчаров в приватизацията

в. Сега

Поправките в закона за приватизационен и следприватизационен контрол бяха отложени за гласуване на вчерашното заседание на Министерски съвет. Така внесеният от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров законопроект бе отложен от министрите за трети пореден път.

"Забавянето се дължи на възраженията на някои министри за правомощията на Агенцията за следприватизационен контрол", коментира Овчаров след края на заседанието вчера. Според него възраженията са чисто юридически и са срещу по-ефективната система за контрол на условията на приватизационните договори. "Все пак разумно решение трябва да бъде намерено в кратки срокове", допълни той.
 

6 хил. лева глоба за бариера на плажа

в. Стандарт

Глоба от 3 до 6 хил. лв. ще отнесат тези, които пречат за достъпа до морски плаж. Това предвижда Закон за устройство на Българското Черноморско крайбрежие, приет на първо четене от парламента. Строителството в курортите се забранява от 1 май до 15 октомври. Изключение се прави само за неотложни ремонти. Глобата за нарушение на тази разпоредба е от 5 до 10 хил. лв., предвижда законопроектът.
 
България най-евтина за туризъм

в. Стандарт

Ако искате да почивате евтино, идете в България. Това пише в проучване на туроператора "Томас кук", цитирано от вестник "Сън". Дневните разходи за отдих у нас били 34,73 британски лири на човек. Следват ни Испания (44,72 лири дневно) и Турция (48,62 лири дневно). Най-евтината туристическа дестинация в света е индийският анклав Гоа с дневни разходи от 25,70 лири. След него се нареждат Бразилия и Тунис, които са доста по-евтини от България.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още