IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК плаща обезщетенията за сгрешения дивидент чрез ЦД до 19 май

Засегнатите инвеститори могат да получат дължимото им обезщетение директно от инвестиционните посредници, при които те имат открити подсметки.

12:45 | 18.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
БТК плаща обезщетенията за сгрешения дивидент чрез ЦД до 19 май

С цел улесняване на инвеститорите от БТК се се договорили с Централен депозитар (ЦД), изплащането на обезщетението за допуснатата техническа грешка при обявяването на предложения дивидент на компанията да бъде извършено автоматично чрез системата за плащане и сетълмънт на ЦД и въз основа на информация, предоставена на ЦД от БФБ, се казва в съобщение, публикувано от борсата.

Пълният размер на обезщетението е вече преведен по сметка на Централен депозитар. До 19 май 2006 г. включително ЦД ще разпредели и преведе дължимите на засегнатите инвеститори суми на инвестиционните посредници, при които тези лица имат открити подсметки, заедно с информация каква сума се дължи на всеки инвеститор.

От БТК уведомяват засегнатите инвеститори, че могат да получат дължимото им обезщетение директно от инвестиционните посредници, при които те имат открити подсметки от началото на седмицата, започваща на 22 май 2006 г.

Размерът на обезщетението е равен на разликата между по-високата покупна цена, по която акциите на БТК са били закупени, и пазарната цена на акциите на дружеството при приключване на борсовата сесия на БФБ на 5 май 2006 г. (петък).

Повече информация можете да получите от Директора за връзки с инвеститорите Антон Пиралков на тел. 9 49 49 49 или на e-mail: ir@btc.bg.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още