IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на ЕМКА взе решение за увеличение на капитала

На събранието бяха представени 79,46% от акционерния капитал

12:19 | 18.05.06 г.
ОСА на ЕМКА взе решение за увеличение на капитала

На проведеното днес Общо събрание на акционерите на ЕМКА АД – Севлиево бе взето решение за увеличение на капитала от 448 хил. лв. на 1,792 млн. лв., съобщи за Investor.bg директорът за връзки с инвеститорите Мария Попова.

Увеличението ще се извърши със собствени средства чрез превръщане на печалбата за 2005 г. в капитал, като новите акции се разпределят между акционерите съразмерно на участието им в капитала до увеличението му.

Право да участват в разпределението на новите акции, с които се увеличава капитала, имат лицата, придобили акции най-късно 14 дни след датата на решението на ОСА за увеличение на капитала.

На събранието бяха предствавени 79,46% от акционерния капитал. По последни данни КЕМП АД има 38,73 на сто от капитала, докато Индустриален капитал холдинг е с 33,41%.

ЕМКА АД е единствен производител на територията на България на емайлирани медни проводници, кръгли и правоъгълни медни и алуминиеви проводници с хартиена, стъкловлакнеста и фолийно–влакнеста изолация. Дружеството произвежда и проводници и кабели с изолация от ПВХ, полиетилен, безхалогенни материали, полиуретан и др.

До момента на пода на борсата се изтъргуваха 262 броя от книжата на дружеството на цени между 37,01 и 39,79 лв., като средната цена отчете повишение от 2,98% до 38,71 лв.

Свързани компании:

ЕМКА АД(EMKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още