IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Засичат поотделно финиша на България и Румъния в еврокроса

Прогресът на двете страни ще бъде анализиран поотделно, дата за присъединяване ще се определя индивидуално

14:06 | 17.05.06 г.
Засичат поотделно финиша на България и Румъния в еврокроса
Румъния трябва да направи последно усилие, за да отговори напълно на изискванията на Европейския съюз /ЕС/ по отношение на реформите в съдебната власт и борбата с престъпността, така че да влезе на 1 януари 2007 година, обяви на пресконференция в Букурещ председателят на Европейската комисия /ЕК/ Жозе Мануел Дурау Барозу, цитиран от румънската агенция Медиафакс.

Вчера, при обявяването на доклада за напредъка на страната, Барозу каза, че нужното количество работа от румънските власти би трябвало да ги откаже от идеята да излизат в почивка през лятото.

Той допълни, че прогресът на България и Румъния ще бъде анализиран поотделно, така че датата за присъединяване ще се определя индивидуално за двете страни. Все пак, Барозу допълни, че държавите би трябвало да влязат заедно.

Според него румънските власти трябва да се фокусират върху напредъка на страната без значение от действията на България.

Премиерът Сергей Станишев вече посрещна на летище София председателя на Европейската комисия /ЕК/ Жозе Барозу и придружаващата го делегация, в която е и еврокомисарят по разширяването Оли Рен, съобщи правителствената информационна служба.

Жозе Барозу и Оли Рен пристигнаха у нас за коментар на оповестения вчера втори мониторингов доклад за България в подготовката й за членство в ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още