IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стърджан Акуафармс България ще сменя името на САФ Магелан АД

Общото събране ще гласува да издаде емисия корпоративни облигации

16:55 | 16.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Стърджан Акуафармс България ще сменя името на САФ Магелан АД
Стърджан Акуафармс България АД свиква Общо събрание на акционерите на 14 юни в София, на което ще се гласува наименованието на дружеството да се промени на САФ Магелан АД, според информация от дружеството, публикувана от БФБ – София.

Проекторешението за печалбата на дружеството за 2005 г. включва да се раздаде дивидент от 2,70 лв. на акция, като общата заделена сума е 463 409,10 лв. За фонд "Резервен" се заделят 10%, или 88 200,79 лв., а за оборотни средства - 330 398,05 лв.

Общото събрание ще гласува да издаде емисия корпоративни облигации - обикновени, лихвоносни (от 5% до 12%), поименни, безналични, свободно прехвърляеми, неконвертируеми, необезпечени.

Минималният размер на облигационния заем е 1 млн. евро, а максималният - 3 млн. евро, или равностойността в български лева. Номиналната и емисионна стойност на облигация е 1 000 евро.

Периодът на лихвено плащане е едногодишен, а матуритетът - 60 месеца, считано от датата на издаване на емисията.

Целта на емисията е инвестиционна и търговска експанзия на българския пазар. Основният предмет на дейност на дружеството е търговия с месо, месни продукти, риба и рибни продукти.

Общото събрание ще гласува и овластяване на управителните органи да закупуват акции на дружеството на цена между 2 и 20 лв.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 28 юни на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание, е 29 май.

Последната сделка с книжа на дружеството е от 30 март, като средната цена за сесията е 39,50 лв. за брой.

Свързани компании:

САФ Магелан АД(6S2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още