IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

16 големи компании с нови мениджъри от 2006 г.

Сред тях бяха генералните и изпълнителни директори на АДИС, Пощенска Банка, Нокиа, AIG Life България, Интраком България, Загорка АД, ПроУейв, Актавис, Ксерокс България, Ърнст енд Янг и Кериър България

12:07 | 16.05.06 г.
16 големи компании с нови мениджъри от 2006 г.
Шестнайсет от най-големите български компании започнаха тази година с нови ръководители. 12 от тях бяха представени за първи път пред бизнеса и медиите от Българския форум на бизнес лидерите на специално събитие, озаглавено „Новите лидери”.

Сред тях бяха генералните и изпълнителни директори на АДИС, Пощенска Банка, Нокиа, AIG Life България, Интраком България, Загорка АД, ПроУейв, Актавис, Ксерокс България, Ърнст енд Янг и Кериър България.

Някои от мениджърите идват от клонове на компаниите в чужбина, като директорите на Загорка, AIG Life, Интраком България, Ърнст енд Янг и Юниливър. Повечето от тях обаче са българи, изкачили се в йерархията на компаниите, в които работят от години. Такива са новите директори на Ксерокс България, Нокиа, АДИС, Пощенска банка, Рош и Овъргаз.

Новоназначените ръководители на Актавис, ПроУейв и Кериър идват от други компании, поемайки предизвикателството да отговарят за цялостната дейност и екипи на тези фирми.
 
Всички те представиха своята визия за развитието на компаниите си, поставяйки акцент върху възможностите, които дава българският пазар за развитие на бизнеса.

„Виждам много възможности в България в следващите години”, каза в представянето си новият генерален директор на AIG Life България Джордж Дедополус, който премина в българския клон на компанията от Египет.
 
Управляващият партньор на Ърнст енд Янг Панос Папазоглу даде безплатна консултация на българите да се опитват и да спестяват, докато харчат парите си.

Много от новите мениджъри се присъединиха към компании-членове на Българския форум на бизнес лидерите, асоцииран с Международния форум на Принца на Уелс. Организацията обединява над 200 български и международни фирми, извършващи дейност в България. Форумът е единствената бизнес общност в страната, занимаваща се с въпросите на бизнес етиката и корпоративната социална отговорност.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още