IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДФ Алфа Индекс Имоти набра половин милион лева за по-малко от месец

Към 15 май 2006 г. в портфейла на дружеството са включени акции от 9 АДСИЦ

13:33 | 15.05.06 г.
ДФ Алфа Индекс Имоти набра половин милион лева за по-малко от месец

За по-малко от месец нетната стойност на активите на новоучредения Договорен фонд (ДФ) “Алфа Индекс Имоти” достигна 500 000 лв., съобщиха от дружеството за Investor.bg.

Съгласно закона след достигането на тази нетна стойност договорният фонд следва да започне обратно изкупуване на дяловете си. За целта фондът ще котира ежедневно цена на обратно изкупуване, която съгласно правилата и проспекта ще е равна на нетната стойност на активите на един дял, занижена с 0.5% разходи по обратното изкупуване.

Алфа Индекс Имоти”, учреден от УД “Алфа Асет Мениджмънт” ЕАД, е първият секторен договорен фонд на българския пазар, инвестиращ в акции на дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ).

Новосъздаденият фонд е така изграден, че максимално да запазва положителния ефект от инвестиция в ценни книжа на отделните АДСИЦ, като в същото време ограничава ликвидния и ценови риск на директната инвестиция и намалява разходите по поддържане на самостоятелен портфейл.

Алфа Индекс Имоти” следва преимуществено пасивна инвестиционна стратегия, като съответната пасивна част от портфейла, ще е предварително зададена в Правилата на фонда и ще следва общото движение на пазара.

Инвестиционната стратегия на фонда предвижда до 70% от активите на договорния фонд да се разпределят в акции на АДСИЦ по пасивна схема, до 20% да се влагат в акции на АДСИЦ по преценка на Управляващото дружество, а останалите да се инвестират в ипотечни облигации, банкови депозити и краткосрочни ДЦК.

Към 15 май 2006 г. притежатели на дялове от Договорен фонд “Алфа Индекс Имоти” са около 30 физически и юридически лица, а в портфейла на дружеството са включени акции от 9 АДСИЦ (Адванс Терафонд, Актив Пропъртис, БенчМарк Фонд Имоти, Фонд за недвижими имоти България, Елана Фонд за Земеделска Земя, И Ар Джи Капитал – 1, Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт, Парк АДСИЦ и Прайм Пропърти БГ), които отговарят на изискванията, заложени в правилата на фонда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 15.05.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още