IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избраха консултант за преструктурирането на Булгартабак холдинг

Конкурсът е спечелен от консорциум адвокатско дружество "Събев и съдружници" - "Евро-финанс" АД - "Балканска консултантска компания" ООД

18:33 | 12.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Избраха консултант за преструктурирането на Булгартабак холдинг

Консорциумът адвокатско дружество "Събев и съдружници" - "Евро-финанс" АД - "Балканска консултантска компания" ООД бе определен за консултант при извършване на преструктурирането на Булгартабак холдинг АД, съобщиха от холдинга.

Финансовите параметри на спечелилия участник са 151 036 евро, възнаграждение за извършена работа и 1,65 на сто възнаграждение за успех.

На второ място са класирани "Камбуров" - "Транзакта" - "Булброкърс", а на трето място - "Първа финансово брокерска къща" – "Легаком".

Офертите за участие в конкурса бяха подадени на 25 април. Те са разгледани и класирани по предварително определените критерии, съобщени още при публикуването на обявата за конкурса - опит в подготовката и осъществяването на приватизационни сделки, в продажби на мажоритарни пакети от акции/дялове на търговски дружества, в преструктуриране на търговски дружества, в областта на сделки с акции на публични компании на регулиран пазар в България, в изготвянето на пазарни и финансови анализи, анализи на правното състояние, оценки и информационни меморандуми, техническо предложение и финансово предложение.

Консултантът по преструктурирането ще трябва да подготви анализите, необходими за осъществяване на сделките за продажба на по-голямата част от дружествата от структурата на холдинга, с изключение на четирите дружества за производство на тютюневи изделия ("София-БТ", "Благоевград-БТ", "Пловдив-БТ" и "Слънце Стара Загора-БТ") и манипулационното дружество "Плевен-БТ" АД.

В структурата на Булгартабак холдинг влизат 4 цигарени фабрики, 10 манипулационни предприятия и едно дружество за производство на опаковки и спомагателни материали. Програмата за преструктуриране и приватизация на холдинга бе завършена в началото на тази година, като се предвижда след преструктурирането да останат няколко работещи предприятия.

Булгартабак холдинг отчете неконсолидирана загуба за първото тримесечие на 2006 г. в размер на 188 хил. лв, в сравнение с 1,191 млн. лв. година по-рано. Консолидираната печалба на холдинга за 2005 г. бе 39 млн. лв. спрямо 1,6 млн. лв. за 2004 г.

Днес бяха изтъргувани 50 акции на дружеството на средна цена от 31,05 лв. за брой.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още