IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американската Ексимбанк започна сътрудничество с Пощенска банка

Гаранциите за кредити, отпускани от Пощенска банка, за закупуване на американско оборудване, се поемат до 85% от Ексимбанк

12:01 | 12.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Американската Ексимбанк започна сътрудничество с Пощенска банка

Пощенска банка сключи рамково споразумение за сътрудничество с американската Експорт-Импорт Банк (Ексимбанк), съобщиха от финансовата институция. Това е първото по рода си споразумение, което американската банка сключва в България.

В резултат на сключеното споразумение между двете банки корпоративните клиенти на Пощенска банка ще могат да се възползват от специалните условия за търговия с американски стоки.

Обсъждат се и възможности за финансиране на закупувания на суровини, стоки, оборудване и услуги, произведени в САЩ при по-дълъг срок на погасяване и по-изгодни лихви.

Американската Ексимбанк се занимава с подпомагане финансирането на стоки и оборудване за износ от САЩ, като предоставя банкови гаранции и експортни застраховки. Основна насока в работата на финансовата институция в България е гарантиране на кредити, отпускани от Пощенска банка с преференциални условия и лихви за предприятия от държавния и частния сектор, които имат желание да внасят американски стоки, оборудване и услуги.

Ексимбанк предлага както застраховане на търговско финансиране, така и гарантиране на средносрочно и дългосрочно проектно финансиране. В зависимост от естеството на внасяните стоки се определя и подходящият начин на финансиране.

Гаранциите за кредити, отпускани от Пощенска банка, за закупуване на американско оборудване, се поемат до 85% от Ексимбанк. В определени случаи банката предоставя и директно кредитиране на общини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още