IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Шишеджам” изгражда своя търговска мрежа в България

Първият магазин в София Сити Център предлага над 1000 продукта с марката „Пашабахче”

14:59 | 11.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
„Шишеджам” изгражда своя търговска мрежа в България

Турският стъкларски гигант „Шишеджам” стартира изграждането на собствена търговска верига в България под корпоративния бранд „Пашабахче”, съобщиха от компанията.

Първият магазин ще бъде открит официално в петък в търговския мол - Сити Център София. В него ще се предлагат стъкларски изделия, произведени в завода за домакинско стъкло на Тракия Глас България ЕАД в Търговище, както и в други производствени бази на холдинга „Шишеджам”.

„С отварянето на този магазин поставяме началото на следващия етап от присъствието на „Шишеджам” в България. След успешното изграждане на два от трите завода за стъкло на Тракия Глас България в Търговище, за нас е много важно българите да имат пряк досег с нашите продукти и видимите резултати от най-големия инвестиционен проект „на зелено” в страната“, заяви Гюлзем Азери, изпълнителен вицепрезидент на „Шишеджам“ и изпълнителен директор на дивизията „Домакинско стъкло” на Тракия Глас България ЕАД.

Първият магазин „Пашабахче” е разположен на площ от 365 кв. м.В него ще се предлагат широка гама стъклени продукти на цени от 2 лв. за 3 бр. обикновени чаши до 1250 лв. за ръчно изработена рисувана ваза.

Следващият представителен магазин на Тракия Глас България ЕАД , който ще предлага стъкларските изделия с марката „Пашабахче” ще бъде отворен във Варна.

Общата стойност на проекта на „Шишеджам“ за изграждането на стъкларския комплекс в Търговище възлиза на 220 долара. Производствената мощност за домакинско стъкло стартира дейността си в края на юли 2005 г., а заводът за плоско стъкло - на 20 февруари 2006 г. Изграждането на мощностите за производство на преработено стъкло и огледала ще завърши до края на годината. Общият брой на заетите в стъкларския комплекс след неговото изграждане ще бъде 1065 души.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още