IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юрий Гагарин БТ ще изплаща дивидент от 1,25 лв. на акция

От печалбата за миналата година, която възлиза на 2,79 млн. лв., за изплащане на дивиденти са предвидени 1,26 млн. лв., а остатъкът ще бъде разпределен в резервния фонд на дружеството.

12:26 | 11.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Юрий Гагарин БТ ще изплаща дивидент от 1,25 лв. на акция

Акционерите на Пловдив Юрий Гагарин БТ ще гласуват дивидент от 1,25 лв. на акция на редовното годишно Общо събрание, насрочено за 26 юни. Това гласи съобщение от бюлетина на БФБ – София.

От печалбата за миналата година, която възлиза на 2,79 млн. лв., за изплащане на дивиденти са предвидени 1,26 млн. лв., а остатъкът ще бъде разпределен в резервния фонд на дружеството. Дивидентът за предходната година бе в размер на 0,21 лв. на акция.

Финансовият резултат на дружеството за първите три месеца на тази година е отрицателен в размер на 673 хил. лв., в сравнение с печалба от 938 хил. лв. за същия период на миналата година.

Мажоритарен собственик с дялово участие от 80,57% е Булгартабак холдинг. В приватизационната стратегия на холдинга се предвижда преструктуриране на Юрий Гагарин БТ чрез продажба на завода за резервни части като обособен актив чрез публично оповестен конкурс и продажба на филтровите машини на Благоевград БТ или Пловдив БТ. След преструтрурирането ще се пристъпи към продажба на цялото акционерно участие на холдинга в дружеството, като конкретният метод предстои да бъде определен.

От началото на днешната търговска сесия до момента са изтъргувани общо 495 акции на Юрий Гагарин БТ, като цената им отбеляза ръст от 2,88% до 34,74 лв. Офертите по позицията са на нива от 33 лв. „купува“ и 35,99 лв. „продава“.

Свързани компании:

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още