IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булленд инвестмънтс АДСИЦ увеличава капитала 10 пъти

Броят на предложените акции за записване е 9 млн. с номинална стойност от 1 лев и емисионна - 1,05 лв.

14:14 | 10.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Булленд инвестмънтс АДСИЦ увеличава капитала 10 пъти
Днес Съветът на директорите на Булленд инвестмънтс АДСИЦ взе решение за увеличение на капитала на дружеството от 1 млн. лв. на 10 млн. лв., според съобщение на БФБ – София.

Броят на предложените акции за записване е 9 млн. с номинална стойност от 1 лев и емисионна - 1,05 лв. Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 3 млн. акции.

Броят на издадените права е 1 млн., с присвоен борсов код R3LAND, а съотношението между издадените права и новите акции е 1 към 9.

Всяко лице може да запише най-малко една нова акция и най-много брой акции, равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 9.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Евро Финанс АД, а банката, в която да бъде открита набирателна сметка - ТБ Булбанк АД.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след публикуване на съобщението в Държавен вестник и един централен ежедневник.

Конкретните дати за търговия на правата, записване на акции и аукциона за правата ще бъдат посочени допълнително, след публикуване на съобщението за публично предлагане в Държавен Вестник и централен ежедневник.

Дружеството свиква и Общо събрание на акционерите на 15 юни в София, на което ще се гласува цялата чиста печалба в размер на 19 235 лв., която не подлежи на разпределение за дивиденти, да остане като неразпределена печалба.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 30 юни от 11 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание, е 30 май.

Официална церемония по стартирането на търговията с акциите на Булленд инвестмънтс АДСИЦ се състоя преди два дни на Българска фондова борса, като акциите завършиха търговската сесия при средна цена от 1,63 лв. за брой.

Вчера и днес няма сключени сделки, като офертите по позицията са 1,65 лв. „купува“ и 1,70 „продава“.

Свързани компании:

Булленд инвестмънтс АДСИЦ(LAND)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още