IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Двама нови членове влязоха в Надзора на ПроКредит Банк (България)

12:57 | 10.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Двама нови членове влязоха в Надзора на ПроКредит Банк (България)

С решение на Общото събрание на ПроКредит Банк (България) АД от понеделник тази седмица в състава на Надзорния съвет на банката влизат Пер Фишер, вицепрезидент в Комерцбанк АГ, Франкфурт, и Константин Торгов от лондонския офис на Европейска банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), съобщиха днес от банката.

Пер Фишер е с над 20-годишен опит в системата на Комерцбанк АГ, като понастоящем отговаря за развитието на финансовата институция в Централна и Източна Европа, Балтийските страни и Монголия. Торгов е ръководител направление Малък и среден бизнес в ЕБВР.

Фишер ще замени досегашния представител на немската банка, акционер в ПроКредит Банк (България) - Хелмут Тьолнер, а новият представител на ЕБВР ще заеме мястото в борда на Джудит Брандсма.

Председател на Надзорния съвет на ПроКредит Банк (България) е Клаус-Петер Цайтингер. В състава на членовете на борда остават Кристоф Фрайтаг и Ханс-Мартин Хаген.

ПроКредит Банк започва своята дейност в България на 15 октомври 2001 г. и оттогава осигурява достъп до кредитен ресурс за микро, малкия и среден бизнес и предлага пълен пакет банкови услуги. За петте години от своето създаване досега финансовата институция е отпуснала на българските предприемачи над 1 млрд. лева, а в момента банката обслужва 90 хил. клиенти. Наскоро банката разшири мрежата си и вече има 43 клона в 24 града у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още