IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговската лига пуска тригодишни облигации за 5 млн. лв.

Годишната доходност е 8,25%, а погасяването ще е еднократно на падежа

12:01 | 10.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Търговската лига пуска тригодишни облигации за 5 млн. лв.
БФБ-София АД регистрира на Неофициален пазар на облигации емисия тригодишни облигации на Търговска лига – Национален аптечен център АД - София, според съобщение на сайта на борсата.

Размерът на емисията е 5 млн. лв., разделена на 5 хил. облигации с номинал от 1 000 лв. Облигациите са обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми, необезпечени, лихвоносни, неконвертируеми. На емисията се присвоява борсов код BCL.

Датата на издаване е 14 ноември 2005 г., а падежът е на 14 ноември 2008 г. Годишната доходност е 8,25%, а погасяването ще е еднократно на падежа.

Периодът на лихвено плащане е 3-месечен с фиксирана дата на лихвените плащания.
Датата на въвеждане за търговия ще бъде обявена в борсовия бюлетин след подписване на договора за регистрация между борсата и емитента и заплащане на таксата за регистрация на емисията.

Право на лихвено плащане имат облигационерите, които са вписани като такива не по късно от 3 работни дни преди датата на лихвеното плащане, съответно 5 работни дни преди датата на последното лихвено плащане, което съвпада с датата на падеж на емисията.

Търговската лига е с предмет на дейност внос и търговия на едро с лекарствени средства, болнични консумативи и медицински изделия.

Общият оборот на пазара на облигации на БФБ – София за април е в размер на 20,97 млн. лв. в сравнение с 13,52 млн. лв. за предходния месец.

Свързани компании:

Търговска лига-Национален аптечен център АД(9INA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още