IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейски медиен гигант купи мрежата на радио Витоша

Финансовите условия по сделката остават конфиденциални; предвиждат се и други придобивания

16:54 | 05.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Европейски медиен гигант купи мрежата на радио Витоша

SBS Broadcasting, втората по големина медийна група в Европа след RTL, обяви днес, че е финализирана сделката по закупуването на дружеството, контролиращо националната мрежа на Радио Витоша в България, както и Радио Атлантик в София и Радио Ритмо в Пловдив.

Групата на радио Витоша е със силни позиции сред аудиторията на възраст между 15 и 30 години, като мрежата й покрива територията на всички големи български градове.

Финансовите условия по сделката са конфиденциални.

За момента купувачът няма планове да променя облика на нито една от закупените радиостанции, като екипът и програмните схеми ще се запазят в голяма степен непроменени, обясниха от компанията за Investor.bg.

SBS Broadcasting има намерение да купува и телевизионни канали у нас, а на по-късен етап и още радиостанции. Засега обаче няма яснота за кои точно медии става въпрос, нито кога ще бъдат сключени други сделки.

Компанията отбелязва стабилно присъствие в региона. В Румъния SBS притежава и управлява водещата радиомрежа в страната Kiss FM, както и Prima TV. В Гърция компанията управлява водещата радиостанция в Атина - Lampsi FM.

Основна цел на SBS ще продължи да бъде разширяването на радио и телевизионната дейност в бързо разрастващия се пазар на Югоизточна Европа“, коментира главният оперативен директор на компанията.

SBS е една от най-големите европейски медийни група, широко известна с това, че управлява водещи радиостанции из цяла Европа, включително радиостанции на Балканите.

Сред страните, в които SBS развива своята дейност, са Белгия, Дания, Финландия, Гърция, Унгария, Холандия, Норвегия, Румъния и Швеция. SBS се контролира от фондове, консултирани от две водещи дружества за частни инвестиции (private equity firms) – Пермира (Permira) и ККР (KKR). Холандското дружество Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) притежава 20% от капитала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още