IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кремиковци плати 112,8 млн. лв. на държавата

Прамод Митал заяви, че очаква след 2 години фирмата да удвои производството си до 2 млн. тона годишно и да изнася продукция за 1 млрд. долара

11:25 | 05.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Вилас Джанис, Прамод Митал и Румен Овчаров. Снимка: Investor.bg
Вилас Джанис, Прамод Митал и Румен Овчаров. Снимка: Investor.bg
Кремиковци плати 112,8 млн. лв. задължения към НОИ, Агенцията за държавни вземания и др. данъчни задължения и такси, стана ясно от проведена пресконференция в Министерството на икономиката и енергетиката. 

Тези пари са вече преведени на държавата“, бе щастлив да обяви министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров в присъствието на председателя на Надзорния съвет на дружеството Прамод Митал, изпълнителния директор Вилас Джанис и Александър Томов от страна на Кремиковци.


Министър Овчаров допълни, че се водят преговори за задълженията на Кремиковци към НЕК и Булгаргаз, като се очаква да се изплатят около 40 млн. лв. задължения към тях, а останалата част ще бъдат преструктурирани. Общите задължения към двете държавни фирми се оценяват на около 130-150 млн. лв.

Прамод Митал заяви, че очаква след 2 години фирмата да удвои производството си до 2 млн. тона годишно и да изнася продукция за 1 млрд. долара. Това според Александър Томов ще добави 1% към БВП на страната.

Сумата, която Кремиковци АД се задължава да заплати на GSHL Bulgaria, в размер на 126 млн. долара, ще бъде плащана в период на 3 години, допълниха от компанията.

Кремиковци обещава да инвестира над 300 милиона евро за модернизация, реконструкция, автоматизация и внедряване на система за опазване на околната среда с цел постигане на европейските норми в металургичния комбинат.

Само за тази година от дружеството обещават да инвестират 70 млн. евро, а цялата сума ще бъде вложена през следващите 5 години.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 26.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още