IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кремиковци и държавата са се договорили за задълженията на дружеството

Параметрите на споразумението за погасяване на задълженията на дружеството ще бъдат обявени в петък

15:23 | 04.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Кремиковци и държавата са се договорили за задълженията на дружеството

"Кремиковци" АД и държавата са се договорили за изплащане на задълженията на дружеството, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката.

Параметрите на споразумението за погасяване на задълженията на "Кремиковци" АД към държавата и държавни дружества ще бъдат представени утре в министерството.

През април Общото събрание на Кремиковци гласува решение за взимане на кредит за разплащане с кредиторите. Решението бе за сключване на договор за облигационен заем с "Бългерия стийл файненс", което да емитира облигациите. "Лоу Дебенчър Тръст Корпорейшън" е агент по обезпеченията на облигациите.

Кремиковци ще заложи активи в полза на агента по обезпеченията. Облигациите ще бъдат пласирани от "Мерил Линч", като банката се задължава да положи добросъвестни и разумни усилия да осигури записването и плащането от различни инвеститори на издадените от емитента облигации.

С по-голямата част от облигационния заем ще бъдат погасени публични задължения към АДВ, НЕК и Булгаргаз, а останалата част ще бъде използвана за инвестиции по програмата за преструктуриране на дружеството. 

По време на днешната търговска сесия акциите на Кремиковци отбелязаха повишение от 1,91% до средна цена от 18,15 лв. за брой при изтъргувани 610 акции.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още