IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До юли ще започне продажбата чрез БФБ на дружества от Булгартабак

За тях ще се приемат само парични средства, без други платежни инструменти

17:01 | 03.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
До юли ще започне продажбата чрез БФБ на дружества от Булгартабак
"Всички дружества в системата на "Булгартабак холдинг", с изключение на четирите цигарени фабрики - София-БТ АД, Благоевград-БТ АД, Пловдив-БТ АД и Слънце-Стара-Загора-БТ АД, ще бъдат пуснати за продажба на борсата до юли", каза изпълнителният директор на холдинга Христо Лачев, цитиран от Dnes.bg.

Заместник-председателят на УС на холдинга Георги Костов уточни, че на заседанието си в петък Надзорният съвет на Булгартабак ще избере консултант за преструктуриране на компанията.

В определения срок три консорциума са подали оферти за участие в конкурса за избор на консултант при извършване на преструктурирането на холдинга. Все още не е ясно дали цигарените фабрики в Хасково, Шумен, Кърджали и Гоце Делчев ще се продават в пакет по две или поотделно, каза Лачев.

Дружествата в системата на холдинга ще бъдат пуснати за продажба на борсата според готовността им и посочи, че за тях ще се приемат само парични средства, не други платежни инструменти, допълни Костов.

В края на февруари беше обявено решението на Надзорния съвет за структурни промени в холдинга.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още