IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започват поредните дискусии с МВФ

В рамките на третия преглед ще бъдат обсъдени изпълнението на бюджета към момента, основните политики в бюджетната сфера и изпълнението на структурните мерки

18:19 | 02.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Започват поредните дискусии с МВФ

Редовната мисия по третия преглед на предпазното споразумение с Международния валутен фонд (МВФ) ще се проведе в периода 4 – 17 май, съобщиха от Министерство на финансите.

Съвместно с правителството ще бъдат преразгледани някои от параметрите на програмата, отчитайки развитието на икономиката през първите месеци на годината.

В рамките на третия преглед ще бъдат обсъдени изпълнението на бюджета към момента, основните политики в бюджетната сфера и изпълнението на структурните мерки.

На 8 май, понеделник, у нас пристига Аджай Чопра, заместник-директор на европейския департамент във Фонда и наблюдаващ за България. Паралелно с третия преглед на предпазното споразумение, ще започнат и консултации по Член ІV от Учредителния договор на МВФ.

Консултациите по Член ІV се провеждат с всяка страна членка на Фонда независимо дали тя има програма с международната финансова институция и за България, на този етап, тези консултации са на 24-ри месечен цикъл. Последните приключиха през месец юни 2004 г.

Целта е, в диалог с правителството, да се направи преглед на финансово-икономическото развитие на страната през последните години и на провежданите в тази област политики, да се очертаят перспективите и да се идентифицират евентуални рискове.

Като цяло икономическата програма на правителството, изградена върху разумна фискална политика, мерки за ограничаване на кредитната експанзия и структурни реформи за повишаване на конкурентноспособността, има за цел да осигури стабилна политическа рамка и да подготви икономиката за присъединяването към ЕС в началото на 2007 г.“, посочват от финансовото министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още