IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предстоят конкурси за 87 телевизионни и 96 радиочестоти

Справката се дава след получен отговор от КРС във връзка с изпратените в началото на януари 2006 г. запитвания за свободни честоти

17:52 | 02.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Предстоят конкурси за 87 телевизионни и 96 радиочестоти

Към настоящия момент има 96 свободни радио- и 87 телевизионни честоти за откриване на процедури за провеждане на конкурси в 195 точки на излъчване. Това съобщиха от Съвета на за електронни медии (СЕМ) след днешното си заседание. Справката се дава след получен отговор от КРС във връзка с изпратените в началото на януари 2006 г. запитвания за свободни честоти.

СЕМ е взел решение да се срещне с другия регулационен орган КРС в следващите дни за уточняване на позициите си и процедурите по предстоящото лицензиране.

Съветът е разгледал различни варианти за решаването проблема с невъзможността в срок да бъдат приключвани административно-наказателните производства. При сега съществуващата нормативна база от издаването на наказателно постановление, предвиждащо парична санкция, до неговото изпълнение, минават повече от 3 години. Този срок обикновено обезсилва наложената глоба.

Според СЕМ по този начин се обезсмислят полаганите усилия от експертите на съвета, както и превантивната роля на наказанията, заложена действащото законодателство.

Съветът за електронни медии е взел решение за провеждане на серия от срещи с други отговорни български институции с оглед решаването на този проблем, се допълва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още