IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН издаде лиценз на Трансинвестмънт АДСИЦ и вписа ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ

Надзорът регистрира и поредните двама професионални инвеститори

17:45 | 27.04.06 г.
КФН издаде лиценз на Трансинвестмънт АДСИЦ и вписа ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор издаде лиценз на “Трансинвестмънт” АДСИЦ, гр. София за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел. Потвърден бе и проспектът за публично предлагане на 150 000 броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка в резултат от първоначално увеличаване капитала на дружеството.

Учредителите на Трансинвестмънт АДСИЦ са Пиреос Евробанк и Петрол холдинг, притежаващи съответно 70 и 30 на сто от капитала му, като предметът му на дейност включва инвестиции в секюритизация на вземания.

Надзорът вписа в публичния регистър емисията акции с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа, издадена от “ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ, гр. София. Емисията е в размер на 650 000 броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

Към момента на пода на борсата се търгуват 13 акционерни дружества със специална инвестиционна цел, като в скоро време за търговия ще бъде качено и Булленд Инвестмънтс АДСИЦ.

Надзорът регистрира като професионални инвеститори Станимир Чобанов и Дилян Панев, с което броят им в страната нарасна до 23-ма.

Свързани компании:

Трансинвестмънт АДСИЦ(TRIV)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още