IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 27 април

08:16 | 27.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 27 април
Васил Божков на знаков разпит по мижаво дело
в. Сега

Само няколко дни преди да изтече срокът, в който България трябва да покаже пред ЕК напредък в борбата с престъпността, в следствието на разпит изненадващо бе привикан президентът на "Нове холдинг" и собственик на ЦСКА Васил Божков. Там той бе разпитван около половин час като свидетел по изтупано от праха дело за побой пред негово чейнджбюро, станал през 1997 г. Делото е било спряно и сега е възобновено, научи "Сега". По него работел редови следовател, но се наблюдавало от Върховната касационна прокуратура (ВКП).

Роденият през 1956 г. във Велинград Божков е завършил математика в Софийския университет и икономика в УНСС. Преди това е завършил Националната природоматематическа гимназия. Той е сред малцината крупни бизнесмени, натрупали капиталите си в началото на 90-те години на миналия век, който оцеля и икономически, а и физически. Според някои източноевропейски списания той е най-богатият българин. Божков не отрича това, дори публично си купи реактивен самолет.

ДДС за хотелите остава 7%
в. Стандарт

С 400-450 млн. лв. или с близо 10% ще паднат приходите от ДДС след влизането ни в ЕС. Това каза зам.-министърът на финансите Георги Кадиев пред депутатите от бюджетната комисия. Те приеха на първо четене новия закон за ДДС. Само от отпадането на ДДС при внос на стари коли от ЕС хазната ще загуби около 210 млн. лв. Опитът на новите членки на ЕС показва, че през първата година след присъединяването им приходите от налога са паднали с 15-30%.

ДДС за туризма ще се запази на 7%. Депутатите най-вероятно няма да подкрепят предложението на Министерството на финансите за постепенно вдигане на ДДС за хотелите на 20% през 2010 г. Председателят на бюджетната комисия Петър Димитров обяви, че ще лобира ДДС за туризма да не се увеличава. Такова предложение ще бъде направено и от НДСВ, каза зам.-председателят на комисията Милен Велчев.

Вето за строежите по Черноморието
в. Сега

Държавната агенция по туризъм поиска незабавно да се спре строителният процес в черноморските общини, а пространствата около строителните обекти да бъдат облагородени от инвеститорите. От ведомството на Марио Ал-Джебури настояват това да стане с издаване на специална министерска наредба за черноморските общини. Апелът е отправен с писмо до регионалния министър Асен Гагаузов, съобщи вчера във Велико Търново самият туристически шеф.

Берлински автобуси прославят България
в. Стандарт

Плакати на най-красивите кътчета от страната ни ще се появят до дни на девет возила в немската столица. Те ще се движат в най-оживената част на града. Това съобщи председателят на Държавната агенция по туризъм Марио ал Джебури на туристическа борса в Търново. Плакатите няма да показват омръзналите на всички плажове с подредени по тях чадъри в прави редици, а ще акцентират на други забележителности. Идеята е на Българската рекламна агенция, която заедно с Агенцията по туризъм е направила концепцията. Освен огромната снимка на плаката ще стои с големи букви и уебсайт на нашата страна и надпис "Дестинация България".

Велико Търново ще отправи искане за помощ към Агенцията по туризъм за отпускане на средства. Те ще бъдат използвани за ремонт на пътя Велико Търново - Арбанаси, който се свлече преди няколко месеца. Кметът на общината Румен Рашев каза, че за тази година туристическият сезон в Арбанаси е провален. Ако не се намерят пари за ремонта, на провал е обречен и сезонът догодина, алармира градоначалникът. Велико Търново.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 27.04.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още