IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръгва търговията с акциите от увеличенията на СИБанк и Синергон

Сделки с емисиите от увеличението ще могат да се сключват след деблокирането им от Централен депозитар

17:25 | 26.04.06 г.
Тръгва търговията с акциите от увеличенията на СИБанк и Синергон

С решение на Съвета на директорите на БФБ-София АД в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа бяха вписани увеличенията на две от компаниите, чиито книжа се търгуват на пода на борсата - ТБ Стопанска и Инвестиционна Банка АД-София и Синергон Холдинг АД, съобщиха от борсата.

Капиталът на банката се увеличава ефективно от 56 млн. лв. на 69,72 млн. лв., като е разпределен в 6,972 млн. акции с номинална стойност 10 лв. всяка една. В подписката по увеличението участваха 19 юридически и 38 физически лица.

Общо 514 лица пък участваха в подписката по увеличението на капитала на Синергон Холдинг АД. Капиталът на компанията нарасна от 10,528 млн. лв. на 12,609 млн. лв., разпределен в 12,609 млн. броя поименни безналични акции с право на глас с номинална стойност 1 лев всяка една.

Сделки с емисиите от увеличението ще могат да се сключват след деблокирането им от Централен депозитар, става ясно от съобщението на БФБ-София. Днес бяха изтъргувани 100 броя от акциите на СИБанк на цена от 51,00 лв., докато средната цена на Синергон Холдинг добави половин процент до 5,87 лв. за акция.

Свързани компании:

ТБ СИБанк АД - свалена от търговия(5EC)

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още