IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК оспори конкурс на КРС, изключващ участието на vivatel

Потърсени за коментар по позицията на БТК, от Комисията за регулиране на съобщенията отказаха да обсъждат случая

17:18 | 26.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
БТК оспори конкурс на КРС, изключващ участието на vivatel

Комисията за регулиране на съобщеният (КРС) подаде обявление през март за обществена поръчка за предоставяне на далекосъобщителни услуги чрез обществена далекосъобщителна клетъчна мрежа по стандарт GSM с национално покритие за нуждите на комисията. Одобреният кандидат ще доставя SIM карти за доставка на мобилни комуникации.

Днес от БТК заявиха, че „откритата процедура е в противоречие със законовата уредба в страната и с принципите на свободната конкуренция, възприети в развитите демократични страни“.

Причина за становището на компанията е фактът, че според изискванията на КРС кандидатите трябва да притежават лиценз за GSM клетъчна мрежа с национално покритие и да имат поне една година професионален опит в предлагането на подобни услуги. Това изискване ограничава участието на vivatel в откритата процедура.

Съгласно Закона за обществените поръчки (ЗОП) възложителите нямат право да включват в решението, обявлението или документацията условия или изисквания, които дават предимство или необосновано ограничават участието на лица в обществените поръчки“, посочват от телекома.

Потърсени за коментар по позицията на БТК, от Комисията за регулиране на съобщенията отказаха да обсъждат случая.

Това е поредното неразбирателство между КРС и Българска телекомуникационна компания. Последният медиен сблъсък между тях бе само преди няколко дни, когато заради получени задължителни указания за промяна в Типовото предложение за взаимно свързване между операторите, от БТК заявиха, че КРС заплашва европейската интеграция на България.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:13 | 26.04.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още