IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три консорциума подадоха оферти за консултант на Булгартабак

Офертите ще бъдат отворени от комисия и до края на седмицата ще бъдат разгледани

11:20 | 26.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Три консорциума подадоха оферти за консултант на Булгартабак

Оферти за участие в конкурса за избор на консултант по преструктурирането на "Булгартабак холдинг" АД са подали три консорциума, съобщи Dnes.bg. Срокът за подаване на офертите изтече вчера в 17 ч.

Кандидатите са "Първа финансова брокерска къща" - "Легаком", "Камбуров" - "Транзакта" - "Булброкерс" и Адвокатско дружество "Събев и съдружници" - "Евро-финанс" АД - "Балканска консултантска компания" ООД.

Офертите им ще бъдат отворени от комисия и до края на седмицата ще бъдат разгледани, а при необходимост ще бъдат изискани разяснения по тях. След това предложенията ще бъдат класирани по предварително определените критерии.

Избраният консултант по преструктурирането ще трябва да подготви анализите, необходими за осъществяване на сделките за продажба на по-голямата част от дружествата от структурата на холдинга, с изключение на четирите дружества за производство на тютюневи изделия ("София-БТ", "Благоевград-БТ", "Пловдив-БТ" и "Слънце Стара Загора-БТ") и манипулационното дружество "Плевен-БТ" АД.

В структурата на Булгартабак Холдинг влизат 4 цигарени фабрики, 10 манипулационни предприятия и едно дружество за производство на опаковки и спомагателни материали. Програмата за преструктуриране и приватизация на холдинга бе завършена в началото на тази година, като се предвижда след преструктурирането да останат няколко работещи предприятия.

За миналата година холдингът има одитирана печалба в размер на 12,36 млн. лв., или 1,67 лв. на акция, спрямо 8,02 млн. лв. (1,09 лв. на акция) за предходната година. Нетните приходи от продажби отчетоха понижение от 8,3 на сто спрямо 2004 г. до 30,22 млн. лв.

Днес акциите на Булгартабак холдинг се търгуват без изменение до момента на ниво от 28,50 лв. за брой.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още