IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подписаха договор за 12,6 млн. евро с консултант за Пловдив-Свиленград

Жп линията Пловдив-Свиленград – гръцка/турска граница е част от IV и IX Общоевропейски транспортни коридори

18:23 | 25.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Подписаха договор за 12,6 млн. евро с консултант за Пловдив-Свиленград

Договорът с избрания консултант за надзор на проектирането и строителството по проекта “Реконструкция и електрификация на жп линията Пловдив-Свиленград – гръцка/турска граница за скорост 160 (200) км/час” беше подписан днес в Министерството на транспорта.

За изпълнител в обявената процедура беше избран консорциумът между ТYPSA S.A., Louis Berger SAS, Systra S.A., TRADEMCO SA и Rubicon Engineering Ltd., съобщиха от министерството.

Сключеният договор е на стойност 12,577 млн. евро и е с продължителност – 74 месеца. Делегацията на Европейската комисия одобри договора на 10 април 2006 г. Процедурата за избор на Консултант се проведе по правилата на Европейската комисия.

Жп линията Пловдив-Свиленград – гръцка/турска граница е част от IV и IX Общоевропейски транспортни коридори. Той обхваща територията на две области – Пловдив и Хасково - и на девет общини. Общата стойност на проекта е 340 млн. евро.

Реализира се с финансовата подкрепа на Европейската комисия (със средства от предприсъединителната програма ИСПА на Европейския съюз – безвъзмездна помощ от 153 млн. евро), Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) – 150 млн. евро и съфинансиране от държавния бюджет – 37 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 25.04.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още