IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 25 април

07:59 | 25.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 25 април
Датчани ни строят къщи за € 6 млрд.
в. Стандарт
 
6 милиарда евро може да инвестират датчани по проекти в София. Това стана ясно след среща на кмета Бойко Борисов с представители на Датския пенсионен фонд вчера. Сумата е равна на половината от външния дълг на България. Пенсионният фонд има около 12 млрд. евро. Датчаните търсят къде да развъртят около 6 млрд. от тях, обясни Борисов. Най-вероятно фондът ще строи нови жилища и надземни паркинги. Гаражите във въздуха може да се вдигнат на пл. "Македония", над реката срещу Женския пазар и пред Националния стадион "Васил Левски". От "Московска" 33 са се отказали от идеята за паркинги под жълтите павета, тъй като там има много археологически паметници.
 
Държавата почна да описва имоти и за неплатени глоби
в. Сега
 
Агенцията за държавни вземания (АДВ) започна мащабна акция за събиране на наложени, но неплатени глоби. За първи път на прицел са малките длъжници - фирмите и гражданите, които имат до 5000 лв. дълг към КАТ, митниците, данъчните, ХЕИ, съдилищата и др.
 
Акцията е започнала най-напред на територията на Бургас, Ямбол, Златица, Пирдоп и Правец, но постепенно ще обхване цялата страна. "Кампанията не почва от столицата, а от малки градове, защото се прави за първи път и трябва да се събере опит", обясниха пред "Сега" от АДВ. Сформирани са специални екипи, защото агенцията по принцип се занимава с големите длъжници на хазната.

Касчиев вини за инцидента в АЕЦ "Козлодуй" некачествен ремонт
в. Сега
 
Степента на инцидента, случил се на 1 март тази година в 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй", е 1-а по 7-степенната скала на международната организация ИНЕС. Това заяви вчера по Нова телевизия шефът на централата Иван Иванов, след като първоначално Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) постави оценка "0" на случая. Според Иванов случаят е раздухан от западните медии във връзка с 20-годишнината от аварията в Чернобил, но това е инсинуация, тъй като на 26 април 1986 г. в украинската централа е имало авария от 7-а степен.
 
"Булгаргаз" може да поеме 25% от Бургас-Александруполис
в. Сега
 
"Булгаргаз" има възможността да поеме финансирането на 25% от проекта за строежа на петролопровода Бургас-Александруполис, предаде вчера Медиапул, цитирайки съизпълнителния директор на държавната газова компания Любомир Денчев. Денчев е представителят на компанията в преговорите между фирмите с инвеститорски интерес за сформирането на компания за руско-българо-гръцкия проект. 25% ще е цялото българско участие в проекта, което означава, че вместо спрягания досега консорциум "Трансболкан ойл пайплайн България" българската страна вероятно ще посочи само "Булгаргаз" за фирма, която да запълни българската квота. Консорциумът бе създаден преди 4 години и в него влизат "ЛУКойл.
 
Бизнесът изпуска парите от Европа
в. Стандарт
 
Едва 27% от българските фирми са запознати с възможностите за финансиране чрез фондове от Европейския съюз. Това сочат резултатите от социологическо проучване, направено сред 120 бизнесмени, участници в пролетното строително изложение "Партнерс ЕКСПО" в Плевен. Едва 2% от фирмите изложителки до момента са се възползвали от пари по еврофондове. 80% дават категоричен отговор, че не са достигали до такива средства. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още