IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приключи увеличението на капитала на Транскарт

Трансхолд България Холдинг и Систек Холдинг притежават 58,33 и 32,44 на сто от капитала

12:41 | 23.04.06 г.
Приключи увеличението на капитала на Транскарт
На 21 април (петък) бе крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала на Транскарт АД. По набирателната сметка на компанията в Пиреос Евробанк бяха преведени 2 млн. лв., става ясно от съобщение на БФБ-София.

По време на
общото събрание на Транскарт от 9 февруари бе взето решение за увеличение на капитала от 5 млн. лв. на 7 млн. лв., чрез издаване на 2 млн. броя нови акции с номинална  и емисионна стойност 1.00 лв. Превеждането на 2 млн. лв. по набирателната сметка означава, че са упражнени 100% от предложениете за записване права.

Преди увеличението на капитала основни акционери в дружеството бяха Трансхолд България Холдинг с 58.33%, Систек Холдинг - 32.44% и ТБ Токуда Банк с 9.00%. По време на търговията с правата на пода на борсата бяха осъществени едва две сделки, едната от които за 450 хил. броя, което предполага и за промяна в дяловото участие на един или двама от основните акционери.

Акциите на Транскарт не са от най-ликвиднит
e на Българска Фондова Борса, като последната сделка с тях бе осъществена на 16 март на цена от 6,63 лв.

Свързани компании:

Транскарт АД(5T5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още