IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 22 април

09:57 | 22.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 22 април
Държавата и София заедно дават Централна гара на концесия
в. Сега

Столичният кмет Бойко Борисов и министърът на транспорта Петър Мутафчиев се договориха принципно вчера да обявят до края на годината заедно концесионна процедура за Централна гара, която обаче да включва и терени, и имоти на общината около гарата. Замисълът е концесионерът да изгради подземен и надземен паркинг, хотел, казино и транспортни връзки и да печели от тяхната експлоатация срещу ангажимента да реновира и поддържа Централна гара. "Подобен подход, ако е успешен, ще се приложи и към гарата в Пловдив", каза вчера Мутафчиев.

Участието на общината е необходимо, защото терените около сградата на столичната гара са предимно общински. В същото време сметките са показали, че инвестиционният интерес само към вземането на сградата на концесия ще е нисък.

Австрийци оправят ВЕЦ "Долна Арда"
в. Сега

Австрийските компании VA Tech Hydro GmbH&Co и Porr ще рехабилитират трите ВЕЦ-а от каскадата "Долна Арда". Те ще подпишат договорите с НЕК във вторник, съобщиха вчера от националната електрокомпания. Проектът е спечелен от австрийците в рамките на споразумението с Австрия за закупуване на вредни емисии. По същия начин VA Tech Hydro спечели и договора за изграждане на ВЕЦ "Цанков камък" преди две години.

Проверяват всяка сделка над 10 000 лв.
в. Стандарт

Пощите, инвестиционните дружества, заложните къщи и нотариусите ще следят всяка сделка в брой на стойност над 10 хил. лева. При съмнение за пране на пари те ще уведомяват Агенцията за финансово разузнаване. Това гласят промените в Закона за мерките срещу изпирането на пари, подготвени от Министерството на финансите. За сделки в брой над 10 хил. лв. ще дебнат и лизинговите компании и адвокатите, когато става въпрос за покупка на имоти или ценни книжа. Досега те следяха плащания в брой над 30 000 лв.

Всеки месец вдигат хотел в Търново
в. Стандарт

По един нов хотел вдигат всеки месец във Велико Търново. Това обяви кметът Румен Рашев на пресконференция за предстоящата борса за културен туризъм в града. Новото строителство е нужно, за да се приютят всички туристи, които искат да разгледат историческите и културните забележителности в старата столица. Най-чести гости на болярите са британци, германци и японци. Азиатците гостуват в Търново по време на празника на розата през май-юни, както и през септември. 225 200 туристи са разгледали музеите в града през 2005 г., което е с 20% повече от посетителите през 2004 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още