IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нискотарифен превозвач без лиценз блокира български пътници в Италия

От България Ер обявиха, че ще превозят пътниците до София на преференциални цени

15:44 | 21.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Нискотарифен превозвач без лиценз блокира български пътници в Италия

Десетки български граждани, пътували с италианската нискотарифна компания Myair, са блокирани на летището в Бергамо (Италия) заради липса на разрешение на Myair да лети до България. Националната авиокомпания „България Ер“ ще подкрепи изпадналите в затруднение пътници, съобщиха от компанията.

Италианският превозвач обяви в края на февруари, че ще предлага евтини билети от София до Милано и Болоня. До момента обаче компанията не е получавала лиценз за полети у нас, но въпреки това е продавала билети.

От България Ер съобщиха, че могат да превозват пътници, закупили билети от Myair, от София до Рим, Милано или обратно на преференциални цени - 65 евро за еднопосочен билет и 100 евро за двупосочен билет (без летищни такси).

От днес до 15 май срещу издаден от италианската компания билет в бюрото на летище София или централния офис на България Ер в НДК в София, както и в представителствата на авиокомпанията в Рим и Милано, на пътниците ще бъде издаден електронен билет по желаното направление, валиден за един месец.

Това е поредният скандал у нас с нискотарифен превозвач, продавал билети без да има лиценз да предлага като услуга или да изпълнява въздушни превози. Последният подобен случай бе с компанията EasyFly, срещу която бе образувано следствено дело.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още