IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Райфайзен Лизинг подписа споразумение за 10 млн. евро за финансиране на МСП

От 1995 г. досега БРСЕ е одобрила проекти в България за над 120 млн. евро

14:05 | 20.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Райфайзен Лизинг подписа споразумение за 10 млн. евро за финансиране на МСП

Райфайзен Лизинг България ООД и Банката за развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) подписаха Рамково споразумение за финансиране на малки и средни предприятия (МСП) в България, съобщиха от банката. Споразумението е на стойност на 10 млн. евро.

Средствата ще бъдат използвани за финансиране на лизингови сделки на малки и средни предприятия, които работят в различни сектори на икономиката, имат до 500 служители и по-малко от 75 млн. евро активи. Сред приемливите активи са машини, оборудване, тежкотоварни транспортни средства, строителна и селскостопанска техника и други, пряко ангажирани в основната дейност на лизингополучателите.

Целта на финансирането от БРСЕ е да се създадат допълнителни работни места и да се стимулира развитието на малкия и среден бизнес в България. БРСЕ ще предостави до 50% от средствата за осъществяване на проектите.

От 1995 г. досега БРСЕ е одобрила проекти в България за над 120 млн. евро, основно насочени към здравната сфера, социални домове, борбата с наводненията и създаването на нови работни места в сектора на малките и средни предприятия.

Новата кредитна линия от БРСЕ за финансиране на малкия и среден бизнес е поредна стъпка към разширяване присъствието на Райфайзен Лизинг България в този пазарен сегмент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още