IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Global Finance определи Райфайзенбанк за най-добра банка в България

Печалбата след данъчно облагане за миналата година отбеляза рекорден ръст от над 82%

13:07 | 19.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Global Finance определи Райфайзенбанк за най-добра банка в България

Райфайзенбанк (България) ЕАД бе определена за “Най-добра банка” в България за 2005 г. от престижното списание Global Finance, съобщиха от финансовата институция.

Още четири банки от групата Райфайзен бяха отличени като „Най-добра банка“ на развиващите се пазари в Централна и Източна Европа. Това са банките от групата в Албания, Беларус, Босна и Херцеговина и Сърбия и Черна гора.

Решението за наградите се взема от комисия, включваща редакторите на списанието, анализатори, висши мениджъри и банкови консултанти. Победителите са определени според критериите: ръст на активите, рентабилност, обслужване на клиентите, конкурентни цени и иновативни продукти.

През 2005 г. активите на Райфайзенбанк (България) надхвърлиха 2,8 млрд. лв. и пазарният дял по този показател достигна 8,54%. Печалбата след данъчно облагане за миналата година отбеляза рекорден ръст от над 82% спрямо края на 2004 г. и достигна 44,54 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още