IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН: Нямаме нищо общо с организирания курс от ОЦ Хермес

Изпитът за брокер ще се проведе на 27 май, а този за инвестиционен консултант - ден по-късно

17:08 | 18.04.06 г.
КФН: Нямаме нищо общо с организирания курс от ОЦ Хермес

Комисията за финансов надзор (КФН) не е организатор и няма нищо общо с провеждания от Образователен център (ОЦ) „Хермес” курс за брокери на фондовата борса, макар в него да участват като лектори нейни служители, съгласно рекламните материали за курса, става ясно от съобщение на страницата на институцията.

В случая е използвано името на институцията за лични ангажименти на служители на КФН. Образователен център „Хермес” рекламира, че в организирания курс за брокери ползва като лектори експерти от КФН, което е недопустимо, подчертават от комисията.

През изминалата седмица от Надзорa обявиха, че са получили 188 заявления за допускане до изпита за брокер и инвестиционен консултант.

Подготвителни курсове се провеждат от Института за следдипломна квалификация към УНСС. Изпитът за брокер ще се проведе на 27 май, а този за инвестиционен консултант - ден по-късно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още