IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 17 април

07:56 | 17.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 17 април
Европа ни дава жълт картон за застраховка
в. Стандарт
 
Граничният контрол на българските коли за наличие на застраховка "Гражданска отговорност" има опасност да се запази и след влизането ни в ЕС. Има риск да минаваме границата по-бавно от другите членове на ЕС, да преглеждат щателно всичките ни документи. Причините за това са две - големият брой на шофьорите без "Гражданска отговорност" и малкото пари в Гаранционния фонд, казаха от бранша за "Стандарт".
 
По проблемите с "Гражданска отговорност" се очаква да има критики и в редовния доклад на Европейската комисия за напредъка на страната. Вероятно това ще бъде една от жълтите точки в доклада. Това ще бъде знак за България, че са необходими допълнителни усилия, за да достигнем европейските изисквания.
 
Министър и кмет в задочна схватка за столичното парно
в. Сега
 
Идеята столичната топлофикация да плати с акции дълга си към "Булгаргаз" от близо 100 млн. лв. и по този начин държавата да стане неин мажоритарен собственик отново е на дневен ред, съобщиха запознати. В началото на 2004 г. дълг от 40 млн. лв. за природен газ бе погасен с 43% от акциите на топлофикацията и сега тя е съсобственост на енергийното министерство и на столичната община. Тогава обаче уставът на дружеството не бе променен. Така енергийното министерство има само един представител в общото събрание на акционерите и най-важните решения все още се взимат само с гласовете на представителите на общината.
 
Според източниците ни напоследък се е засилил натискът от страна на ведомството на Румен Овчаров към столичната община да уреди задълженията си. Проявеният от "Газпром" интерес към приватизацията на столичната топлофикация неочаквано предизвика остри реплики от страна на Румен Овчаров към общината.
 
Малките бензиностанции готвят бойкот
в. Стандарт
 
Собственици на малки бензиностанции заплашват ЛУКОЙЛ заради това, че рафинерията продава горива в собствената си търговска мрежа под дистрибуторските цени. 50 дребни търговци от Североизточна България вчера се обединиха в асоциация. Те обвиняват ЛУКОЙЛ, че с дъмпингови средства се опитва да ги изтласка от пазара. Асоциацията ще сезира Комисията за защита на конкуренцията. Ако до 3 седмици рафинерията не смени политиката си, ще блокираме колонките на ЛУКОЙЛ, заплашват малките фирми.

Заграбват частни земи за “Тракия”
в. Стандарт
 
Земите на близо 200 души са заграбени от кабинета на Сакскобургготски в края на мандата му за магистрала "Тракия". За това алармира в редакцията на "Стандарт" пловдивчанката Мария Недялкова. Тя е една от потърпевшите. Апетитните частни парцели са между Чирпан и Стара Загора. Те са отчуждени зад гърба на собствениците им. Жената и роднините й притежават 22 декара в района, през който трябва да мине пътят. Част от пострадалите вече съдят държавата. Царският кабинет е нарушил конституцията с договора за магистрала "Тракия", твърди адвокатът им Радослав Алексиев. Дадени са на концесия земя и овощни градини, които не принадлежат на държавата, поясни юристът.
 
Слагат воден знак върху фактурите
в. Новинар
 
Фактурите да станат като ценни книжа и да се печатат на специална хартия с воден знак за по-голяма защита, обсъждат експерти към бюджетната комисия, научи "Новинар". Идеята е да се намали възможността за фалшификация на фактурите и за измами при ДДС. Новата идея ще бъде обсъждана при разглеждане на закона за ДДС. Според експерти на бюджетната комисия обаче дори фактурите да се печатат на специална хартия и със специален знак, това нямало да ограничи измамите при ДДС. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още