IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-високата предложена цена за 69,99% от Балканкар-Средец е 91,1 млн. лв.

Офертата е на “ГТМ – Ангел Балевски” ЕАД, а подадените предложения в конкурса са общо три

14:30 | 13.04.06 г.
Тодор Николов обяви какви са предложените цени за 69,99% от Балканкар-Средец. Снимка: Investor.bg
Тодор Николов обяви какви са предложените цени за 69,99% от Балканкар-Средец. Снимка: Investor.bg

Най-високата предложена цена в конкурса за продажбата на до 69,99% от капитала на “Балканкар - Средец” АД, София е подадена от “ГТМ – Ангел Балевски” ЕАД, стана ясно на проведена преди минути пресконференция в Агенцията за приватизация (АП). Дружеството предлага цена от 91 111 111 лв.

В АП до крайния срок за участие в приватизационната процедура, който изтече днес, са постъпили общо три оферти, които бяха отворени от изпълнителния директор на агенцията Тодор Николов по реда на постъпването им.

На второ място по предложена цена, както и по ред на получаване в АП, е офертата на „Булкари” ЕАД, София – 61 666 600 лв.

Постъпилата трета оферта е на “Загора КАР” ЕАД, Стара Загора и е в размер на 35 511 700 лв. 

Предстои шестчленна комисия на АП да разгледа офертите и останалите параметри, включения в тях, след което ще бъде изготвен доклад, който ще бъде представен в агенцията, за да може да бъде определен купувач за предлагания дял от дружеството.

Няма законово определен срок за това, но купувачът ще е ясен в най-скоро време, уточниха от агенцията за Investor.bg.

Допуснатите кандидати за участие в приватизационната процедура бяха общо шест, като оферти не са подали Атоменергоремонт ЕАД, Козлодуй, “Ремотекс Раднево” ЕАД, Раднево и “A – Tec INDUSTRIES” AG, Австрия.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още