IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН издаде разрешение на Статус Нови Акции и вписа двама инвеститори

До 90% от активите на Статус Нови Акции могат да бъдат инвестирани в акции от България, както и от страните от Балканския полуостров

17:01 | 12.04.06 г.
КФН издаде разрешение на Статус Нови Акции и вписа двама инвеститори
Комисията за финансов надзор издаде разрешение на УД “Статус Капитал” АД за организиране и управление на договорен фонд “Статус Нови Акции”. Това е първият договорен фонд на управляващото дружество, който е с рисков профил.

Дейността на фонда е насочена към инвеститори, търсещи по-висока доходност, но готови да поемат по-голям риск, заявиха от КФН. До 90% от активите на Статус Нови Акции могат да бъдат инвестирани в акции от България, както и от страните от Балканския полуостров, сподели пред Investor.bg изпълнителният директор Мария Сивкова.

"Наименованието на фонда е “Нови Акции”, тъй като ще инвестираме и в акции на нови компании на регулираните пазари, търгуеми права и приватизационни сделки", допълни Сивкова.

Днес КФН вписа в регистъра си и поредните двама професионални инвеститори – Владислав Панев и Христо Миновски, с което техният брой нарасна до 21.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още