IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М-тел пуска първите Vodafone услуги, роумингът е с до 48% по-евтин

Първоначалното активиране е безплатно, а месечната такса е 3.00 лв.

12:31 | 10.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
М-тел пуска първите Vodafone услуги, роумингът е с до 48% по-евтин

На 10 април 2006 г. Мобилтел стартира Vodafone услугата EUROCALL. От компанията увериха, че въвеждат изключително конкурентни и лесно запомнящи се единни роуминг тарифи.

EUROCALL ще бъде предлагана в 26 европейски страни чрез мрежите на 86 роуминг партньори, обособени като EUROCALL зона. Новите по-ниски цени са адресирани към клиентите на договор, когато са в роуминг.

В рамките на EUROCALL зоната съществуват т.нар. Златни и Сребърни оператори, като цените за роуминг в мрежата на Златните оператори са до 48% по-ниски. Златни оператори са Vodafone и всички партньори на Vodafone. Сребърните оператори са останалите роуминг партньори на М-Тел в страните, обхванати от EUROCALL зоната.

Първоначалното активиране е безплатно, а месечната такса е 3.00 лв. Таксуването е на минута, а единната цена се отнася както за натоварена, така и за ненатоварена часова зона. Абонатите на М-Тел в роуминг, в зависимост от това дали ползват мрежата на Златен или Сребърен оператор, заплащат:

Златен оператор

Изходящи повиквания (цена на минута) - 1.79 лв.

Входящи повиквания - 0.79 лв.

Цена на изпратен SMS – 0.49 лв.

Сребърен оператор

Изходящи повиквания (цена на минута) - 2.49 лв.

Входящи повиквания - 0.99 лв.

Цена на изпратен SMS - 0.59 лв.

Абонатите могат да активират услугата Vodafone EUROCALL като изпратят SMS с текст START на кратък номер 1183, като се обадят на *88 или като посетят магазин на М-Тел.

Едновременно с EUROCALL, Мобилтел въвежда единна глобална цена за роуминг, наречена Vodafone WORLD. От днес единните тарифи на Vodafone WORLD заменят настоящите роуминг цени. Те ще бъдат достъпни за всички клиенти на договор на Мобилтел, без да им се налага да се регистрират за дадена услуга или опция.

За Vodafone WORLD не е необходим абонамент, такса за актииране или месечна такса. Тарифирането е на минута, а единната цена се отнася както за натоварена, така и за ненатоварена часова зона.

В рамките на Vodafone WORLD са обособени три тарифни зони: Балкани, Останалата част от Европа и Русия и Останалата част от света, които обхващат 148 страни и мрежите на повече от 330 оператора. Съществуват т.нар. „препоръчителни” и „други” оператори.

Препоръчителни” са Vodafone, партньорите на Vodafone и други партньори на Мобилтел. „Други” оператори са останалите М-Тел роуминг патньори. Цените за изходящи повиквания за клиенти на договор започват от 2.19 лв. на минута, а за SMS - от 0.49 лв.

Също от 10 април 2006 г. всички клиенти на Мобилтел с предплатени карти ще се възползват от международна роуминг услуга, наречена Prima Roaming. Те ще могат да инициират разговори, а също и да използват WAP и MMS през CSD. Активирането на услугата е при поискване и е безплатно за клиента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още