IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 8 април

09:28 | 08.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 8 април
Превозвачите крият инциденти със самолетите
в. Сега

Българските авиокомпании са се опитали да прикрият две трети от инцидентите със самолетите им през миналата година. Родните превозвачи са докладвали на транспортното министерство за 19 случая, но то е получило информация от други източници за още 40 инцидента с наши самолети в България и по света. Това е отбелязано в годишния доклад за безопасността на полетите, публикуван вчера на сайта на ведомството на Петър Мутафчиев.

От транспортното министерство съобщиха, че пускат на сайта си специален електронен формуляр, в който хората могат анонимно да докладват за всяка нередност по време на полет с български самолет.

Овчаров: Сега 0,4 % инфлация, догодина - повече
в. Сега

Инфлацията за март ще е съвсем ниска - между 0,2% и 0,4%, обяви министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров вчера в парламента. Той направи прогнозата по повод питане от Мартин Димитров от СДС за високите февруарски цени.

За втория месец на 2006 г. бе отчетена рекордна за последните години 3-процентна инфлация. Синият депутат напомни, че две групи стоки причиниха голямото поскъпване - цигарите и захарта. Той подчерта, че държавата е виновна и в двата случая. "Цените на тютюневите стоки скочиха заради шоковото повишение на акцизите, а на захарта - и по обективни, и по спекулативни причини, които правителството не овладя", смята Димитров.

Показаха на Гагаузов американската мечта
в. Стандарт

10 000 долара дава щатското правителство по програмата "Американска мечта" на хора, които искат да си купят еднофамилни къщи. Социалната програма за жилищно кредитиране бе представена на строителния министър Асен Гагаузов от американския му колега Алфонсо Джаксън. Гагаузов е на едноседмично посещение в САЩ. Чрез другата програма - "Надежда 6", се насърчават хора с ниски и средни доходи да си купят свой дом или да ремонтират стария. България може да се поучи от опита на експертите отвъд океана. Закони, които да подпомогнат бедните хора да си купят жилища, разработва и българското Министерство на регионалното развитие и благоустройството, подчерта по време на срещата Гагаузов. Това са проектите за закон за жилищноспестовните каси и за жилищните асоциации.

500 лв. награда за всеки, издал корумпиран чиновник
в. Новинар

500 лв. ще получи всеки българин, който издаде корумпиран чиновник. Това се предвижда в пилотния проект "Антикорупционни практики". Проектът е на британска неправителствена организация, който се реализира в момента на територията на община Лесичово, Пазарджишко, съобщи Дарик радио вчера. Сигналът за корупцията трябва, разбира се, да се окаже действителен, обяснили от Британския съвет. Те са инициатори на проекта, по който са отпуснати 25 000 евро.

3,5 години затвор за банкер
в. Стандарт

3,5 години затвор за банкер заради отпускането на необезпечени кредити преди 12 г. - наказанието получи бившият директор на клона на Стопанска банка в град Гулянци Валентин Любацки. През 1993-1994 г. той раздал заеми за 14 млн. неденоминирани лева. Щетите за банката заедно с натрупаните лихви възлизат на повече от 63 млн. стари лева. По същото дело за издаване на фалшиви фактури и за заблуда на длъжностни лица бившият служител Прокопи Александров ще търка наровете за същия срок.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 08.04.06 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още